(scout.fi)

Kohtaaminen

26.04.2015 kl. 10.00 – 15.00

Vi vill väl alla att scoutingen syns? Och hörs!

 

Scoutveckans höjdpunkt Kohtaaminen 26.4.2015  har alla svenska scouter i Finland möjlighet att delta i.

Här är programmet kort:

 

Förmiddagen

Förmiddagens program är delat i två delar enligt åldersgrupperna, så deltagarna ska få så mycket ut av dagen som möjligt.

 

Vargungarna och äventyrsscouterna tassar iväg till Högholmen för hela förmiddagen. Vargungarna kan under besöket göra steg ur spåret Husdjur och äventyrsscouterna kan göra aktiviteter ur specialmärket Naturvårdaren. Kåren får själv skaffa märkena.

 

Spejarscouterna, explorerscouterna och roverscouterna får under förmiddagen vara med om programmet Puuttuva Palanen. Det blir ett stadsäventyr som startar vid Medborgarplatsen (mellan Musikhuset och Kiasma). Deltagarna samlar poäng som bildar pusselbitar. Och pusselbitarna behövs i Södervik, där alla åldersgrupper träffas klockan 14.

För spejarscouterna betyder programmet aktiviteter ur etapperna Stadsorientering  och Hembygdens kultur. Explorerscouterna gör aktiviteter ur fickan “Entä jos jokin olisi mennyt toisin”. Roverscouterna gör aktiviteterna ”Kulttuuripäivä” och ”Taiteen muodot”.  

 

Eftermiddagen

På eftermiddagen samlas vi allihopa till en Scoutfestival av sällan skådat slag i Södervik (Suvilahti). Programmet är gemensamt för alla åldersgrupper och det blir något man inte vill missa!

Spejarscouterna, explorerscouterna och roverscouterna är på plats i Södervik lite före de yngre åldersgrupperna, för de får vara med om en egen grej: Av de pusselbitar de har samlat ihop får de färggranna ballonger med vilka de kan bilda en stor ROIHU-logo. Av formationen tas en luftbild. Det här är en enastående chans att vara med om att slå rekord: Tänk dig tusentals ungdomar som bildar en gigantisk bild tillsammans. Vem kan genomföra sådant, om inte vi scouter!?

 

Kvällen

Kvällen är till för ledarna! Kohtaaminen 2015 vill tacka de ledare och vuxna som har gjort Scoutveckan oförglömlig, så på kvällen brakar världens ledarfest loss i Söderviks Kattilahalli. Explorerscouter, roverscouter och ledare är välkomna. Det blir mat, artister, ljus och musik och chill tillsammans. Det blir en fest som du minns länge. Se till att du och dina vänner är där!

 

Anmälning

Anmälningen till evenemanget sker behändigt via nätet. Se till att din kår har matat in uppdraget Kohtaamis-kontakt i Kuksa.  Uppgiften som Kohtaamiskontakt är att samla ihop info till alla som deltar och anmäla mängden till evenemanget. Endast en person per kår gör anmälningen till evenemanget. Det lönar sig att anmäla mängden efterhand när anmälningarna kommer in. Man kan anmäla personer i flera etapper. På det här sättet försäkrar din kår sig om att så många som möjligt från kåren ryms med. Men nu gäåller det att mata in kontaktpersonen!!!

 

Anmälningslänken skickas till kårens Kohtaamiskontakt den 9.3, varefter anmälningen är öppen. Länken är endast menad för dig som Kohtaamiskontakt, sprid den inte vidare i kåren.

 

Vi fakturerar beställda biljetter med en faktura direkt till kåren i efterhand. Biljettens pris är 16 euro och kåren sköter själv vidarefaktureringen till deltagaren.

Anmälningen är bindande, och oanvända biljetter återköps inte. Länken stängs när evenemanget är slutsålt! Innan 16.4 beställda biljetter postas till dig, Kohtaamiskontakt!

 

Ifall evenemanget inte är slutsålt kommer det att vara möjligt att anmäla sig efter 17.4. Efteranmälningens biljetter kan avhämtas på en plats som meddelas senare. För att få delta i evenemanget  är det obligatoriskt att anmäla sig. Inträde till Högholmen, orienteringen, Söderviks scoutfestival samt Kattilahallens ledarfest kräver biljett. Biljetten är i form av ett armband.

 

Anmälningens skeden

9.3 Utdelning av anmälningslappar i kåren

9.3-16.4 Anmälningen är öppen. Skriv in anmälningarna i Kuksa

16.4 Biljetterna (armbanden) postas

17.4-25.4 Eventuell efteranmälning öppen

26.4 KOHTAAMINEN

30.4 Fakturan postas till kåren


Plats
Helsingfors
08.04
Första hjälpen 1 vardagkvällar Grundkurs i första hjälpen 16 lektioner på fyra vardagkvällar.
19.04
Innebandyturnering Scouternas innebandyturnering i Arena center Kvarnbäcken
23.04
Citymanöver 2024 MYYR YORK för spe& expl Det här är vad kårernas spejarscouter och explorerscouter ska göra på Scoutveckan.
25.04
Riddarvaka Traditionell Riddarvaka med ceremoni för utdelandet av Mannerheimspännet
29.04
Första hjälpen uppdateringskväll Håller ditt kursintyg från FHJ 1 eller FHJ 2 på att gå ut? Kom och uppdatera!
06.05
Första hjälpen 2 Fortsättningskursen i första hjälpen går djupare in på redan förvärvad kunskap och färdigheter.
13.05
Lärkans vårtalko Lärkans vårtalko sätter scoutstugan i skick för sommaren. Välkommen med, talkot är öppet för alla!
14.05
Lärkans vårtalko Lärkans vårtalko sätter scoutstugan i skick för sommaren. Välkommen med, talkot är öppet för alla!
18.05
Spejarjippo på Korkee i Svedängen Evenemang för kårernas spejarscouter och deras kompisar
14.09
Kombo: Ledarchill och Lärkans-talko En kombination av Slöhö Absolut Chill (för roverscouter och ledare) och Mitt i Reno-talko för vår scoutstuga i Noux
17.09
Lärkans hösttalko Perfekt chans för en frivilliginsats! Ta med dina kompisar, scouter eller ej, och kom och jobba en stund i Noux.
28.09
Äventyrsscouternas jippo Evenemang för kårernas äventyrsscouter, 10-12-åringar
05.10
Scoutskaba 2024 Tävlingen om yxan, Tävlingen om sågen och Tävlingen om motorsågen
12.10
Första hjälpen 1 veckoslut Grundkurs i första hjälpen på ett veckoslut
22.10
Mansku workshop Workshop och terapi åt kårer som ansöker om Mannerheimspännen
24.10
Ledarstadsmanöver Stadsmanöver för roverscouter och ledare i ca 5 personers lag.
06.11
HeSS medlemsmöte Föreningens medlemsmöte
30.11
Scoutbasar på Balders Julstämning och traditioner på lillajul!
03.12
Första hjälpen uppdatering Håller ditt kursintyg från FHJ 1 eller FHJ 2 på att gå ut? Skulle du vilja förnya det, men vill inte gå kursen på nytt ännu? Kom på uppdateringskurs.
13.12
Vargungetåg i Luciakortegen Våra vargungar, 7-9 åringar får vara tomtar för Finlands Lucia