(scout.fi)

Dag&Nattlägret GLASS-18

18 Juni 2018, 09:00 - 21 Juni 2018, 16:00

Enligt allmänhetens begäran:

"Dagsläger" med övernattning för barn i åldern 8-11.

OBS! FÖRHANDSKRAV: Deltagaren ska någon gång ha deltagit i HeSS dagsläger ELLER ha övernattat på något läger förut. Man ska alltså kunna och villa sova borta hemifrån tre nätter.

OBS2! Lägret ordnas bara om deltagarmängden är över 7 personer.

Scouternas nattläger hålls i Ungdomsgården Östis, Knutersintie 915, 00890 Helsingfors. På ungdomsgården finns sängar med madrass, bastu och dusch och kök. Det är alltså lite som ett ungdomligt hem, där lägerdeltagarna och staben kan chilla som en stor familj. På bakgården börjar Sibbo storskog, så vi har skogen i bakfickan. Men till lägret kommer man direkt utanför dörren med buss 841 från metron!

Lägret börjar på måndag 18 juni klockan 9 och slutar torsdag 21 juni klockan 14.  

Programmet är scoutbetonat. Vi spelar kirkkis på skolgården i grannen eller i skogen, vi gör utfärder till havet, vi äter glass. Vi lär känna varandra och får nya kompisar, njuter av det bästa med sommaren. Utflykter, hav, glass, sommarvärme, lek tillsammans, skogsdoft, glass (skrev vi det redan..?)

Vi har hela dygnet på oss, och hinner lära oss nya saker, uppleva spännande grejer och fixa & greja tillsammans. Staben har som målsättning att alla ska trivas tillsammans och vi lägger stor vikt vid social trygghet. 

Lägren är riktade till alla barn, man behöver inte vara scout - tvärtom är det här en perfekt chans att testa om scouting är något för dig. Våra tre sommarläger i juni har olika program och tema, så man kan delta i alla tre lägren.

Lägret kostar 120 €. Lägerbrev och faktura skickas ut i början av maj. Under lägerdagarna serveras morgonmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsbit som ingår i priset. Barnen deltar själva i matfixandet, vissa dagar används trangia. 

Sista anmälningsdag 18.5. Anmälning sker via Kuksa med länken här:

https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=19503

 

 


Kontaktperson

Plats
Ungdomsgården Östis i Östersundom
Knutersintie 915
00890 Helsingfors
04.06
Dagslägret SOL-18
11.06
Dagslägret HAV-18 Dagsläger för barn i åldern 8-11
18.06
Dag&Nattlägret GLASS-18 Övernattningsläger i Östersundom mån-tors