(scout.fi)

Sista SommarlovsDagen för 7-12-åringar

17 Augusti 2020 kl. 09.00–16.00

Plats: Parker och stränder nära Scoutstationen, Tölögatan 55

Vi vill ge barn i åldern 7 till 12 en rolig sista sommarlovsdag och uttnyttja det som är bäst med att vara ledig en dag i augusti: Havet är varmt (man kan bli våt), solen är het (glassen är kall) och gräset är grönt (det doftar gott).  

Man behöver inte vara medlem i någon förening för att delta. Vi har fått finansiering för den här dagen och bjuder på den, det kostar ingenting att delta.

Vi strävar till att kunna ta emot 80 barn. Vi anställer unga scoutledare i staben och visar hurdant scouting är: Naturupplevelser, äventyr, lekar och tid tillsammans. Ledarantalet justeras på basen av anmälda barn och vi vill gärna låta alla intresserade delta.

Dagens program börjar klockan 9.00 på Scoutstationens gård. Vi delar in oss i mindre grupper, barnen hålls i samma grupp med samma ledarteam hela dagen. Vi bekantar oss med hjälp av olika lekar, spelar utespel i parken, lagar lunchen på Trangia, går och plaska i strandvattnet. De som vill får pröva på att paddla, ro eller stå på SUP-bräde med instruktörer som hjälp. Vi avslutar vid Scoutstationen klockan 16.

Om vädret slåt bakut helt och hållet hålls vi inomhus och spelar sällskapsspel och ser på film.

Vi vill alltså avbelasta familjerna också, eftersom föräldrarna erbjuds en bra parkeringsplats för barnen för den där dagen då semestern för de flesta vuxna redan är slut men skolåret inte ännu börjat.

Anmälan: Vi ville ha sista anmälningsdagen så sent som möjligt, för dem som vaknar först efter semestern. Anmälningsdeadline är söndag 9.8. Anmälan sker med den här länken: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=34886Plats
Helsingfors
Tölögatan 55
05.10
Ledarstadsmanöver 2023 Stadsmanöver med cityscoutfärdigheter för roverscouter och ledare
02.11
HeSS höstmöte Föreningens medlemsmöte
18.11
Ledarrekreation/SLöhö Ledarrekreation för roverscouter och ledare
02.12
Scoutbasar på Balders OBS bara 2 timmar tid att få den traditionella lillajulsstämningen!
13.12
Vargungetåg i Luciakortege Våra vargungar 7-7 r får vara tomtar för Finlands Lucia