(scout.fi)

Sista SommarlovsDagen för 7-12-åringar

17 Augusti 2020 kl. 09.00–16.00

Plats: Parker och stränder nära Scoutstationen, Tölögatan 55

Vi vill ge barn i åldern 7 till 12 en rolig sista sommarlovsdag och uttnyttja det som är bäst med att vara ledig en dag i augusti: Havet är varmt (man kan bli våt), solen är het (glassen är kall) och gräset är grönt (det doftar gott).  

Man behöver inte vara medlem i någon förening för att delta. Vi har fått finansiering för den här dagen och bjuder på den, det kostar ingenting att delta.

Vi strävar till att kunna ta emot 80 barn. Vi anställer unga scoutledare i staben och visar hurdant scouting är: Naturupplevelser, äventyr, lekar och tid tillsammans. Ledarantalet justeras på basen av anmälda barn och vi vill gärna låta alla intresserade delta.

Dagens program börjar klockan 9.00 på Scoutstationens gård. Vi delar in oss i mindre grupper, barnen hålls i samma grupp med samma ledarteam hela dagen. Vi bekantar oss med hjälp av olika lekar, spelar utespel i parken, lagar lunchen på Trangia, går och plaska i strandvattnet. De som vill får pröva på att paddla, ro eller stå på SUP-bräde med instruktörer som hjälp. Vi avslutar vid Scoutstationen klockan 16.

Om vädret slåt bakut helt och hållet hålls vi inomhus och spelar sällskapsspel och ser på film.

Vi vill alltså avbelasta familjerna också, eftersom föräldrarna erbjuds en bra parkeringsplats för barnen för den där dagen då semestern för de flesta vuxna redan är slut men skolåret inte ännu börjat.

Anmälan: Vi ville ha sista anmälningsdagen så sent som möjligt, för dem som vaknar först efter semestern. Anmälningsdeadline är söndag 9.8. Anmälan sker med den här länken: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=34886Plats
Helsingfors
Tölögatan 55
10.09
Första hjälpen 1 lördag+söndag Grundkurs i första hjälpen
24.09
ScoutSkaban 2022 Scoutfärdighetstävling à la Spanarna!
01.10
Klättringsdag på Korkee för äventyrsscouter En äventyrsdag i trädtopparna
11.10
Ledarstadsmanöver Klurig spårning i citymiljö för roverscouter och ledare
17.10
Explorerevent Explorerevenemang à la HeSS explorers
08.11
Första hjälpen uppdateringskväll Uppdateringskväll för kursintygen fhj 1 och fhj 2
26.11
Scoutbasar på Balders Julstämning och traditioner på lillajul! Kom och stöd de svenska scoutkårerna genom att köpa deras vackra, mysiga, fyndiga och smarriga produkter. Åt dig eller åt en vän.
13.12
Vargungarna som tomtar i Luciatåget