Insamlingskampanj 2024!
Hjälp oss förnya Lärkans kök

 

Lärkans har varit viktigt för många barn, ledare och vuxna i kårerna i 60 år. Nu behöver vi just din hjälp för att stugan ska hålla i åtminstone 60 år till.  

Tiderna förändras, men på Lärkans är verksamheten sig alltid lik. Man hugger ved, utforskar skogarna omkring och hamnar ibland till sin förvåning vid Solvalla sportplan av misstag, man sitter runt elden, sjunger Trampa på gasen, äter makaronilåda och mockarutor, man busar med kompisarna i rum 5 och minnena om vad Lärkans erbjuder fortsätter i evighet. 

 

 

Lärkans har varit händelseplats för otaliga vinterläger, förläggningar, ledarevenemang och jubileumskaffen. Där har botats hemlängtan, förts terapisamtal, konflikter har lösts och världen har förbättrats. Spaghettipaket packas ännu upp i köket, sovsäckar knycklas in i sovsäckspåsar i sovlängan och vid brasan hålls det lägerbål medan grillkorven bränns. 

Nu behöver vi som håller i trådarna för stugans mående din hjälp. Det här året kommer vi nämligen att genomföra 2000-talets största renovering: Köksrenon 2024. Vi behöver nu samla ihop 10 000 euro för att ha en frisk egen andel av finansieringen som krävs. 

 

 

Projektet är omfattande, hela köket förnyas. Alla funktioner ses över och förbättras för att stugans användning ska vara hållbar och trygg. Nya material och maskiner ska garantera ett praktiskt kök i minst 25 år framåt. 

Den första juni ska vi stå med pengarna i handen. Visst vill du hjälpa möjliggöra den här oasen i Noux för alla kommande kåraktiva, där allting är möjligt? Gemensamma minnen för scouter som nu ännu är i vargungeåldern, men som om 15 år bär sin kår och för den till Lärkans på nya äventyr. 

Nu behövs varje tjugolapp och all hjälp tas emot! 

Om ni vill delta kommer ert namn att förevigas på ett eller annat sätt på Lärkans. Man kan delta som privatperson, grupp, gäng, scoutkår eller helt hur man själv vill. Företag är också välkomna att donera pengar.  

 

 

I nivå 1 som är mellan 10–99€ kommer ni att få ert namn inskrivet i Lärkans änglar-boken som sedan sparas på Lärkans för all framtid i stugans bibliotek.  

I nivå 2 som är mellan 100–999€ får man sitt namn ingraverat på en plakett på väggen. Plaketten kommer ha olika storleks skyltar på sig och storleken du får beror på hur stor din donation är. Med en minimidonation får man en minimiskylt, men med en maximidonation får man också den största skylten. 

I nivå 3 som är alla bidrag över 1 000€ bjuds man in till ett speciellt kaffetillfälle på Lärkans för en personlig avtackning. Dessutom får man själv välja var i köket ens graverade namnskylt ska placeras. Vill du till exempel att din tusenlapp har gått till mikron eller kaffekokaren, allt är möjligt. Dessutom får du en egen sida i Lärkans änglar-boken för en personlig längre hälsning till kommande besökare.  

Tack för er välgörenhet, önskar hela HeSS styrelse 2024.